Thursday, November 13, 2008

5-8 Οκτωβρίου 2007 – Rio de Janeiro η πόλη που σου κλέβει την καρδιά


Μου πήρε 1 χρόνο για να γράψω αυτό το κείμενο, το γιατί θα το μάθετε σε επόμενο post μου. Βρέθηκα λοιπών στο Rio de Janeiro για τρεις μέρες ... τρεις γεμάτες μέρες που ήταν πολύ λίγες για μία τόσο όμορφη πόλη. Μια πόλη που συνδυάζει τις ομορφιές της θάλασσας, λίμνης, βουνού αλλά και ζούγκλας, μαζί με απίθανες παραλίες, πλούτο, φτώχια, όμορφες «μουλάτες» (μιγάδες γυναίκες), bosa nova, samba και μπόλικο Βραζιλιάνικο ταπεραμέντο παντού γύρω σου.

Έμεινα σε ένα ξενοδοχείο κοντά στην κοσμοπολίτικη Copacabana. Όλοι μας έχουμε ακούσει για την Copacabana. Τίποτα όμως δεν σε προετοιμάζει για αυτό που θα «αντιμετωπίσεις» φτάνοντας για πρώτη φορά. Είχα την τύχη να δω ζωντανά Capoeira στην ξακουστή παραλία της Ipanema (…ναι εκεί γράφτηκε το γνωστό τραγούδι «The Girl from Ipanema).

Μπορώ πραγματικά να γράφω για ώρες για τον πανέμορφο Rio de Janeiro. Για τις ατέλειωτες παραλίες του, για την μοναδική στον κόσμο αστική ζούγκλα του (ναι καλά διαβάσατε) που είναι ακριβώς από κάτω από τον Εσταυρωμένο (το land mark του Ρίο και ένα από τα πιο γνωστά μνημεία στον κόσμο). Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω την απίστευτη θέα από τον βράχο του Εσταυρωμένου αλλά και από το Sugar Loaf – Pao de Asucar – όπου μέσω δύο τελεφερίκ ανεβαίνεις στο πιο όμορφο σημείο της πόλης και από εκεί την θαυμάζεις σε όλο της το μεγαλείο.

Νομίζω ότι για άλλη μια φορά θα αφήσω τις φωτογραφίες να μιλήσουνε για μένα.

2 comments:

Anonymous said...

Μου αρέσει να μου λές για Βραζιλία.Είναι η "δευτερη πατρίδα"για τους Έλληνες ναυτικούς.Εχουμε χυσει δάκρυα στα μουράγια... ;-)

Anonymous said...

Nai to gnorizo auto, giauto einai gemati apo Ellines nautikous pou ekatsa ekei :)