Tuesday, November 28, 2006

Κυριακή 05/11/2006 - Το «Τσιμπούσι» – Μέρος 2ο


Σουασκαρία ... τι λέξη και αυτή! Σου γεμίζει το στόμα ... εμένα βασικά μου τρέχουν και τα σάλια όποτε την λέω αλλά τέλος πάντων (this is me anyway).

To concept είναι πολύ απλό ... κάθεσαι σε ένα τραπέζι, εσύ και η παρέα σου, και αφού έχεις περάσει από τον μπουφέ και έχεις βάλει ότι είδος σαλατικού, ή άλλου side dish θέλεις τέλος πάντων, στο πιάτο σου (έχει τρομερή ποικιλία), ξεκινάει η ... παράσταση ... κάθε λίγο και λιγάκι έρχεται ένας σερβιτόρος και σε ρωτάει εάν θέλεις κομμάτι από το κρέας το οποίο περιφέρει (!!!) ... διαλέγεις το κομμάτι της αρεσκείας σου και σου το σερβίρει εκείνη την στιγμή.

Όταν λέω κάθε λίγο και λιγάκι το ΕΝΝΟΩ ... πραγματικά έγινε παρέλαση από σερβιτόρους ... βλέπετε είχαμε κάτσει σε «στρατηγικό» μέρος όπως το ονομάζει ο Παπα-Δημήτρης! ... με λίγα λόγια, δίπλα στην κουζίνα... το Ελληνικό δαιμόνιο σε ΟΛΟ του το μεγαλείο ... «... εδώ είμαστε δίπλα στην κουζίνα και έρχονται κατευθείαν» μου εξήγησαν ... δεν μπορούσα παρά να συμφωνήσω! Ένας θεός ξέρει πόσα είδη κρεάτων έχουν εδώ ... ένα είναι σίγουρο όμως, ότι δοκίμασα τα περισσότερα.

Όταν ήρθε η ώρα να φύγουμε ήμουνα σίγουρος ότι το κακόμοιρο το αμάξι θα χρειαζότανε γερανό για να μας τραβήξει! Είχα πολύ καιρό να φάω τόσο πολύ αλλά και τόσο καλά.

Κατά την διάρκεια της «μάχης» η συζήτηση που είχαμε περιήλθε για κάποιον περίεργο λόγο στις «επισκέψεις» που έχουν δεχθεί σαν οικογένεια κατά καιρούς από διάφορους «περιπλανώμενους» Έλληνες. Μου ανέφεραν έναν τύπο από την Θεσσαλονίκη που ξεκίνησε από την Ελλάδα με ποδήλατο (ναι ... καλά διαβάζετε) να διασχίσει όλη την υφήλιο! Κάποια στιγμή έφτασε η χάρη του μέχρι την Curritiba, όπου μένει η κόρη της οικογένειας, και ευτυχώς για αυτόν τον βρήκαν οι Έλληνες εκεί και τον περιέθαλψαν ... γιατί μετά από τόσους (δεν ξέρω πόσους) μήνες πάνω σε ένα ποδήλατο να διασχίζεις όλη την Αμερικανική ήπειρο ... καταλαβαίνετε ότι ο άνθρωπος δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση! Κοιμότανε στο έδαφος ... σε πρατήρια και όπου αλλού έβρισκε στην διαδρομή του ... με το που έφτασε στο Sao Paolo ο Μανώλης τον έβαλε σε ένα ξενοδοχείο να πλυθεί και να κοιμηθεί σαν άνθρωπος ... κανόνισαν μάλιστα να πάει αεροπορικός στο Rio de Janeiro και από εκεί να πάρει αεροπλάνο για την Πορτογαλία από όπου θα συνέχιζε το ταξίδι του.

Εάν αυτή η ιστορία σας φαίνεται απίστευτη ... που να διαβάσετε την επόμενη!

Κάποια στιγμή το προηγούμενο καλοκαίρι ένας συγγενείς του Παπα-Δημήτρη από την Ελλάδα του έστειλε ένα απόκομμα από μια εφημερίδα που είχε ένα άρθρο για έναν μακρινό «συγγενή» τους. Η ιστορία είχε ως εξής, ένας δημοσιογράφος ο Δημήτρης σε ένα από τα πολλά του ταξίδια (ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο όπου υπάρχουν Έλληνες) είχε φτάσει στην Γη του Πυρρός ... στην Χιλή, σε ένα μέρος που λέγεται Port Natal εάν θυμάμαι καλά.

Εκεί ο Δημήτρης περιφερόταν στους δρόμους και από σύμπτωση έπεσε το μάτι του σε μία επιγραφή ενός καταστήματος σε ένα μικρό δρομάκι ... «Dimitri» έγραφε ... αναρωτήθηκε μήπως ο ιδιοκτήτης ήταν Έλληνας και μπήκε μέσα. Μιλώντας με ... την ιδιοκτήτρια (τελικά), έμαθε ότι ο παππούς της ήταν Έλληνας και ότι το επώνυμο του ήταν Παπαδημητρόπουλος και είχε έρθει στην Χιλή κάπου στις αρχές του 20ου αιώνα. Παντρεύτηκε μια Χιλιανή (την γιαγιά της) και αναγκάστηκε να αλλάξει το επώνυμο του σε Δημητρόπουλος γιατί δεν χωρούσε στα επίσημα χαρτιά του κράτους, έτσι και έγινε.

Η εγγονή του λοιπών κάποια στιγμή αποφάσισε να ανοίξει ένα κατάστημα για φωτοτυπίες, και ήθελε να βάλει το επώνυμο του παππούς της ... έλα όμως που δεν χωρούσε ούτε το Δημητρόπουλος ... και το έκανε Δημήτρη!

Αυτή λοιπόν την ιστορία την έλαβε σε μορφή άρθρου ο Παπα-Δημήτρης.

Σε μια ΤΡΟΜΕΡΗ πραγματικά ειρωνεία της τύχης αυτός ο ίδιος άνθρωπος που έγραψε αυτό το άρθρο έφτασε μέχρι το Sao Paolo και γνωρίστηκε με το «Παπαδημητροπουλείκο» εδώ! Ο δημοσιογράφος κόντεψε να «φύγει από κάτω» όταν ο Παπα-Δημήτρης του έδειξε το απόκομμα του άρθρου που ο ίδιος είχε γράψει λίγους μήνες πριν στην Κρήτη και πλέον το είχε «βρει» στην Βραζιλία. Για να περιπλέκουν και άλλο τα πράγματα ο δημοσιογράφος είχε γνωρίσει και την κόρη τους στην Curritiba λίγες μέρες πριν χωρίς να το ξέρει ... το μόνο που θα σκέφτηκε σίγουρα ο Δημήτρης είναι ότι οι Παπαδημητροπουλέοι τον κυνηγάνε!

Μπορείτε να διαβάσετε για την απίστευτη αυτή ιστορία στα ακόλουθα links:

http://www.godimitris.gr/view.php?artid=439
http://www.godimitris.gr/view.php?artid=441



KEEP ON ... READING

No comments: